1. Home
  2. /
  3. Renovation
MXMA Architecture & Design completed a renovation of the Prince Philip house, a typical 1960s house that had already been enhanced by a contemporary addition. The main challenge of this project was to blend the architectural languages of two different eras in order to create a coherent, elegant, and well-integrated ensemble in its environment.
Project name
Prince-Phillip House
Architecture firm
MXMA Architecture & Design
Location
Outremont, Quebec, Canada
Photography
Doublespace Photography
Charmed by the ever-so-popular typology of the A-frame cottage, the new owners of this 1950’s property aspired to renovate and revitalize the cottage into a 21st century home. Located in the Eastern Townships, near Montréal, this unique structure sits on an evergreen forest, nearly touching the water on its breathtaking waterplane.
Project name
Chalet_A
Architecture firm
Matière Première Architecture
Location
Estrie, Canada
Photography
Ian Balmorel
Our clients approached us to help turn their 1980’s two-story contemporary into a home that reflects their vision by reimagining the kitchen, primary bathroom and front entry. As empty nesters, it was important to create an environment for aging in place and entertaining large family gatherings.
Project name
Three Oaks
Architecture firm
Place Architecture:Design
Location
Baltimore, Maryland, United States
Photography
Tom Holdsworth Photography
It is not unusual for adjoining buildings to become architecturally connected. But this project’s story is one of a kind: in the former imperial city of Dinkelsbühl, noa* has succeeded in giving different architectural identities, each with its own history and peculiarities, a common face.
Project name
Goldene Rose Hotel
Architecture firm
noa* network of architecture
Location
Dinkelsbühl, Middle Franconia, Germany
Photography
Alex Filz
Making changes to your home can be an exciting process, but ensuring you have enough space to accommodate those changes is vital. Whether adding a new room or simply expanding an existing one, having extra space will make the renovation process much smoother and less stressful.
Written by
Allen Brown
Photography
Vector Pouch
LLI Design recently completed a total redesign and refurbishment of a 5 storey, period terraced townhouse in Highgate, North London. LLI Design’s work was commended with an award in the Residential Interior Private Residence London category, of the United Kingdom Property Awards in association with Rolls Royce.
Project name
Victorian Townhouse, Highgate
Architecture firm
LLI​ ​Design
Location
Highgate, London, UK
Photography
Richard Gooding